PAO PREVARANTSKI DVOJAC: Lažni policajac i bankarica staricama ukrali više od pola milijuna kuna

www.ictbusiness.info

Nisu se libili koristiti ni fizičko nasilje.

Istražitelji su konačno ušli u trag prevarantima koji opljačkali starice lažno se predstavljući kao policajci i bankari. Radi se o jednom slučaju koji se dogodio u siječu i jednom iz listopada 2016. godine.

Prije nekoliko mjeseci, točnije 10. listopada, 40-godišnjakinja nazvala je 83-godišnju ženu i predstavila se kao zaposlenica banke. Objasnila joj je da ju zove kko bi ju upozorila na novčanice koje više nisu u optivaju te da ih ona, kao službenica banke, mora preuzeti.

Priča je bila uvjerljiva

Vrlo brzo lažna bankarica pojavila se na vratima starice.

“Doći će naša službenica k vama da ih preuzme”, rekla je starici , nakon što je 83-godišnjakinja potvrdila da ima te novčanice.

Starica je 40-godišnjakinju pustila u stan te joj pokazala jednu novčanicu od 500 eura. Lažna bankarica tada je zapisala serijski broj kako bi bila što uvjerljivija, međutim, u sljedećem trenutku se odala. Naime, krenula je starici pretraživati stan ne bi li pronašla još novaca.

Uspjela je pronaći kuverte u kojima je starica čuvala novac i stavila ih na stol.

U ženi se probudila sumnja

Starica je posumnjala da se nešto čudno događa pa je novce pokupila sa stola. Tada joj je “bankarica” iste pokušala istrgnuti iz ruku s namjerom da se pod svaku cijenu domogne novaca. Kada u tome nije uspjela sa stola je zgrabila 500 eura i pobjegla iz stana.

Nakon toga je usljedio novi dogovor prevaranata.

Predstavili se kao policajci

Razbojnici su shvatili da starica živi sama i da u stanu čuva veliku količinu novaca jer je 40-godišnjakinja svom partneru u zločinu prepričala što joj se dogodilo. Radi se od 25-godišnjaku koji je sljedećeg dana sa, zasada, nepoznatim muškarcem ponovo navalio na 83-godišnjakinju.

Banuli su joj na vrata u 8.30 i predstavili se kao policajci te joj objasnili da su došli slikati novčanice određenih poena. Ženi nije ni palo na pamet da posumnja u nekog tko se predstavlja kao službena osoba.

Uspjeli prevariti staricu

Starica je pred lažne policajce donijela 65 tisuća eura, oni su ih neko vrijeme fotografirali, a ona ih je vlasnica spremila u sobu. Tada je usljedio prevarantski potez. Naime, muškarci su staricu uvjerili da mora ići oprati ruke jer je dirale novčanice. Ona ih je poslušala, s dok je bila u kupaonici, dvojac je uzeo gotovo pola miliuna kuna i pobjegao iz stana.

Podnesena kaznena prijava

U kaznenoj prijavi stoji da je 40-godišnjakinja sa svojim vršnjakom novu prevaru izvela prije nekoliko dana. U srijedu ujutro otišli su do Karlovca i dok je lažna bankarica čekala u autu, njezin partner je nazvao 79-godišnjakinju i ponovo se predstavio kao policajac i najavio da će doći po novac.

“Morate mi predati sav novac. Ja ću ga odnijeti u postaju, a zatim ću vam ga vratiti zajedno s novcem što vam je lani ukraden”, reko je prevarant ženi koja je, očito, već bila žrtva. Starica je bila sretna što će napokon dobiti ukraden novac pa je muškarcu dala još 10.500 eura.

Ipak, lažni muškarac tada ju je udario nogom i žena je pala na pod, taj trenutak je isoristio za bijeg.

Žena je uspjela relativno brzo prijaviti pljačku pa su prvi policajci uspjeli razbojnicima ući u trag. Tijekom kriminalističkog istraživanja zaključeno je da postoji dovoljno dokaza za prijavu za razbojništvo i dvije prijevare.

Dvoje 40-godišnjaka završilo je u zatvoru, a za 25-godišnjakom se još traga, piše Net.hr.

>>> IMA LI KRAJA DRSKIM PREVARANTIMA? Lažno se predstavili i opljačkali 82-godišnjakinju

>>> UPOZORENJE ZA GRAĐANE: Prevaranti haraju, lažno se predstavljaju, a sve više ljudi nasjeda

>>> POLICIJA OBJAVILA VAŽNO UPOZORENJE: U tijeku je velika prevara novčanicama, prevaranti maskirani u policajce


Komentari