PALILI AUTE ZA DOBAR DAN? Ovo su detalji dosjea čovjeka kojemu su pokušali raznijeti stan u Laništu

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Javna je bila tajna da Tomislav Sabljo za nekoliko tisuća eura može organizirati palež bilo čijeg automobila i da za to može angažirati svoje ljude. Ako bi netko “od ljudi” pak završio u zatvoru, “brat” Tomislav Sučić pobrinuo bi se da obitelji ništa ne nedostaje, a zatvorenik ima redovit pristup kantini i cigaretama. Preko telefona pazili su što pričaju, a oprezno su se koristili samo njima poznatim kodnim imenima. U jednom trenutku otišli su korak dalje pa su u skupocjene Audije i BMW-e ugradili ometače signala. No, iako im je “core business” bila marihuana “albanka” koju su švercali u tonama, ovi momci razmišljali su na sve moguće načine izvan okvira zakona, pa su na koncu i filmski pali nakon što ih je ulovio USKOK u famoznoj akciji imena “tebra”.

Ovo su samo neki od detalja o poslovanju zagrebačkog zločinačkog udruženja koje je okupilo 20-ak krijumčara pod vodstvom dvojice kumova imenjaka, Sablje i Sučića. Ispred stana u Laništu u kojemu živi obitelj potonjeg noćas oko dva sata eksplodirala je bomba, a prestravljena žena koja je srećom lakše ozlijeđena, instantno je dobila policijsku zaštitu. Osim što je stan u potpunosti uništen, u eksploziji se oštetilo i desetak vrata susjeda, a uništen je i lift.

Čijih je ruku ovo djelo policija istražuje.

Inače, ovaj 37-godišnji mozak pale bande u pritvoru se nalazi od srpnja 2019. Protiv njega i još devetnaestero drugih okrivljenika optužnica je podignuta prošlo ljeto, a još uvijek nije potvrđena. Tereti ga se da je zajedno s Sabljom i Đorđem Vuletićem ustrojio zločinačku grupu, pokrijumčario16 tona marihuane i zaradio najmanje 84,6 milijuna kuna.

Osim toga, tereti ih se i za više paleža automobila između 2016. i 2019, uključujući i Golf „četvorku“ tadašnjeg šefa sigurnosti GNK Dinama Krešimira Antolića. Optuženi su i da su stajali iza paleža u siječnju 2018. kada je izgorio BMW-u „trojka“ u vlasništvu redara noćnog kluba Sokol Marka Z., a nisu poštedjeli ni Mercedes poduzetnika Želimira Kastelana te VW Passat pravosudnog policajca Alena M.

Večernji piše da Sučićevi u zgradi u kojoj se dogodila eksplozija imaju tri stana. Dva stana, koja je USKOK blokirao na početku procesa, glase na Sučićevu partnericu, a jedan na njegovu majku. Sučiću je uz blokirana i druga imovina, vrijedna ukupno 4,5 milijuna eura. Među onim što je blokirano su i Audi A4 i Q5, BMW 740 D, gliser Stingray, apartman na Rabu, te nekoliko zemljišta kod Zagreba i Šibenika.


Komentari