‘PALI’ KORUMPIRANI ZAGREBAČKI POLICAJCI: Tomislav i Hrvoje udaljeni iz službe, ‘sredio’ ih student Ante

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL, Ilustracija

Tomislav (33) i Hrvoje (40) dva su policajca koji su “pali” u USKOK-ovoj akciji nakon što ih je “nasamario” student Ante koji je prijavio krađu. Umjesto da su pomogli nesretnom studentu, službenici iz Zagreba upustili su se u sumnjiva posla pa su na koncu udaljeni iz službe.

Sve je započelo kada je lopov Danijel došao do studenta pa mu je iz podstanarskog stana u Zagrebu ukrao tablet, hard disk, set alata iz Kauflanda i produžni za mobitel. Ante je sve prijavio policiji, a za njegov je slučaj bio zadužen policajac Tomislav.

Nakon uhićenja lopova Danijela, policajac je od njegove djevojke Natalije koju je ranije poznavao doznao za hard disk koji je studentu, inače apsolventu, bio jako važan zbog materijala za fakultet.

Natalija je policajcu Tomislavu donijela hard disk, pa su se dogovorili da će od Ante tražiti 1000 kuna da mu ga vrate. Tako je i bio: Tomislav je nazvao Antu i rekao mu da mogu doći do harda, ali da će to trebati platiti. Ante se složio i uplatio im 1000 kuna na račun u banci, piše Danica.

No, student Ante odlučio je biti pametniji od njih. Nazvao je potom svoga oca, inače policajca iz Dubrovnika, koji mu je rekao da snimi sve razgovore s policajcem Tomislavom.

“Tomislav je kao službena osoba zahtijevao i primio mito za sebe i drugoga da unutar granica svoje ovlasti obavi službenu radnju koja bi se morala obaviti, a Natalija drugome pomogla da kao službena osoba zahtijeva i primi mito za sebe i drugoga”, piše u optužnici.

A gdje je tu policajac, detektiv Hrvoje, sigurno se pitate. On je kolegi Tomislavu pomogao da krivotvori potvrde i zapisnike u kojima su izostavili da im je Natalija predala i tablet Huawei.

U papirima koji su završili i u kaznenoj prijavi protiv lopova Danijela tablet se ne spominje. No, on je pronađen u srpnju lani prilikom pretresa Tomislavova stana.

Na koncu su kao dokazi protiv policajaca i pomagačice Natalije uvršteni i tajno snimljeni razgovori mobitelom koje je po naputku oca sačinio student Ante.

“Iako su snimke razgovora sačinjene bez naloga suca istrage, za istaknuti je
kako se radi o situaciji kada javni interes za progon i kažnjavanje počinitelja treba staviti ispred okrivljenikovog prava na privatnost.

U ovom slučaju radi se o policajcu koji je dužan obavljati svoj posao kao profesionalac, za što prima plaću, te koji na temelju toga uživa povjerenje gradana u sigurnost i zaštitu javnog poretka”, stoji u optužnici.

Tomislav je, inače, s područja Beretinca, Hrvoje iz Ivanić Grada, a Natalija, kako rekosmo, iz Sesveta, prenosi Danica.


Komentari