Pala dvojica: U kući u Donjem Stupniku imali čak četiri laboratorija za uzgoj marihuane!

foto: PU Zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i 42-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje odnosno marihuane, u kući na području Donjeg Stupnika, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu.

Pretragom kuće na području Donjeg Stupnika policijski službenici su pronašli četiri improvizirana laboratorija s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojima je bilo zasađeno ukupno 49 stabljika konoplje visine od 9 do 100 cm. Također, policijski službenici su pronašli vrhove odrezane s drugih uzgojenih stabljika marihuane ukupne mase oko 1033 grama i odrezane vrhove s lišćem ukupne mase oko 142 grama, plastičnu vrećicu ispunjenu mješavinom sitno rezanog duhana i droge marihuana ukupne mase oko 72 grama, limenu posudu ispunjenu s oko 15 grama mješavine sitno rezanog duhana i droge marihuana, dvije digitalne vage te novac za koji postoje osnove sumnje da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

Kod 42-godišnjeg dilera pronađena marihuana, hašiš, amfetamini i heroin

Policija je u okolici Zagreba pronašla plantažu marihuane: Neke biljke bile su više od tri metra

Komentari