Pakleni petak: Vatrena stihija na čak 6 mjesta u Zagrebu

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Vatrogasci su imali pune ruke posla od ranog jutra.

Hitne službe, a pogoto vatrogasci, zaista su u petak imali posla. Temperatura je prelazila 35 stupnjeva, a diljem zagreba “nicali” su požari. Taman kada su mislili da mogu malo doći k sebi i predahnuti stigla je nova dojava, buknula je nova vatra. Vremena za odmor jednostavno nije bilo.

Evo gdje je sve gorilo

Prvi požar rasplamsao se oko 9.35 sati na Črnomercu u Kosirnikovoj ulici. Iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar sportsko-rekreacijskog centra Jelenovac koji je zahvatio i četiri parkirana osobna automobila. Tijekom požara četiri vatrogasca su ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena im je u KB Sveti Duh i KBC Sestre milosrdnice. Očevid će se obaviti danas.

Nešto kasnije, oko 11.50 sati na Peščenici, I. Ferenščica, zapalio se stan u vlasništvu 69-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je požar izbio najvjerojatnije uslijed kvara na tehničkom uređaju. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta zasad nije utvrđena.

Dojava o trećem požaru stigla je oko 15.30 sati. U Vrbovcu, u Dubravi na području Zagrebačke ulice, u ljetnoj kuhinji u vlasništvu 75-godišnjaka izbio je požar, a koji se potom proširio na namještaj i krov štaglja. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta zasad nije utvrđena.

Četvrti požar razbuktao se u 21.20 sati na Pešćenici u ulici I. Gardijske brigade Tigrova. Tamo je, iz zasad neutvrđenog razloga, izbio je požar krovišta zgrade i više stanova. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a očevid će se obaviti danas.

Peti požar dogodio se samo 20 minuta nakon onog u ulici I. Gardijske brigade Tigrova. Oko 21.40 sati na Peščenici, u ulici Ksavera Šandora Gjalskog, iz zasad neutvrđenog razloga, izbio je požar stana u vlasništvu 43-godišnjakinje. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a očevid će se obaviti danas.

Posljednji požar dogodio se nakon ponoći, oko 1.50 sati u Novom Zagrebu. Na pakriralištu u Radmanovečkoj, iz zasad neutvrđenog razloga, izbio je požar osobnog automobila marke Citroen C3 zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 46-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid će se obaviti danas.

 


Komentari