PA ŠTA JE OVO?! Policajac premlatio psa palicom i pošpricao suzavcem, jer ga je isti ugrizao kad je ušao u dvorište vlasnika!

Photo: Ilustracija

Smije li policajac “zadirati” u tuđu privatnost, odnosno ulaziti nepozvan, ali po zadatku, na privatni posjed iako mu nitko od ukućana ne otvara? Čini se da smije. I pritom je itekako svjestan rizika kojem se izlaže jer dvorišta često čuvaju psi, a o opasnostima koje se kriju svjedoče i postavljeni natpisi na ogradama “pazi, oštar pas”.

Upravo jedan takav neugodan susret policajca s kućnim ljubimcem zabilježen je 5. kolovoza oko 11 sati, kada se policajac zaputio na jednu adresu u Samoboru kako bi po nalogu suda utvrdio prebivalište D. M. H. (33). Nakon što je pritisnuo zvono na ogradi, a nitko nije otvarao, ušao je kroz otključana vrata u dvorište kuće i pozvonio na vrata kuće, piše Jutarnji.

No, iznenada se na njega zatrčao Tito, četiri godine stara bijela argentinska doga, koja ga je ugrizla za desnu potkoljenicu. Policajac je završio na podu, gdje ga je pas ugrizao i za lijevo stopalo te držao čvrsto. Ne bi li spriječio daljnje ugrize, psa je poprskao sprejem suzavcem, a kako Tito nije popuštao ugriz, policajac ga je udario palicom.

Zbog teških ozljeda glave pas je odustao od daljnje obrane teritorija, a policajac je pobjegao te je, s obzirom na lakše ozljede, potražio pomoć u DZ-u Zaprešić. O događaju je samoborska policija izvijestila Državni inspektorat. Veterinarski inspektori su odmah izašli na teren te provjerili svu dokumentaciju za psa koja je bila uredna. Porazgovarali su i s ugrizenim policajcem, koji im je rekao:

“Ušao sam u dvorište zbog službene dužnosti. Nikoga nije bilo na adresi od stanara. Psa nisam vidio ni čuo kad sam ušao u dvorište koje je bilo ograđeno. Nije bio vezan i odnekud se stvorio. Ugrizao me za nogu. Na ulazu u dvorište bila je oznaka koja upozorava na psa”. Vlasnik psa ogorčen je postupanjem policije, za koju tvrdi da je neovlašteno ušla u njegov posjed.

Vlasnik ogorčen

Vlasnik Tita kazao je kako je pas pet dana bio potresen, te dodao kako je policajac psa poprskao suzavcem toliko da se vlasniku zacrvenilo lice kad je zagrlio svog ljubimca. Vlasnik Tita dodaje kako je ulazak na privatni posjed i premlaćivanje životinje za prekršajnu i kaznenu odgovornost.

O navedenom događaju poslali smo upit PU Zagrebačka, te ćemo isti objaviti naknadno kad zaprimimo odgovor.

Komentari