OVO JE KAO ZAČARANI KRUG! Horvatinčiću odbijena odgoda odlaska u zatvor, no ponovno će ju moći zatražiti

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najpoznatijem “izbjegavatelju zatvora” u Hrvatskoj, Tomislavu Horvatinčiću, odbijena je žalba na odgodu izvršenja kazna.

“Potvrđena je prvostupanjska odluka suca izvršenja kazne, dakle oni su tražili odgodu od šest mjeseci, a sudac je odobrio tri. Njegov odvjetnik se na tu odluku žalio, no ta je žalba odbijena. Prema ovom rješenju, Horvatinčić ima odgodu izvršenja kazne do 30. lipnja”, rekao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić, prenosi Dnevnik.

No, poduzetnik će nakon isteka ove odgode ponovno moći tražiti odgodu, pojasnio je Devčić.

Iako je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, Horvatinčić već godinama uspješno odgađa odlazak u zatvor.

Podsjećamo, poduzetnik je u kobnoj pomorskoj prometnoj nesreći jahtom usmrtio talijanski bračni par. No, njegovo zdravstveno stanje pogoršava se svakim danom. Nakon posljednjeg zahvata potrebna mu je i fizikalna terapija, a nju će primati u poliklinici u Puli.

Boravak iza rešetaka Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen smatra nedopustivim s obzirom na njegovo zdravlje i visoku životnu dob, poručio je nedavno, dodavši da je “nedopustivo da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika”.


Komentari