OVO JE BOLESNO! Iskoristio mrtvu osobu kako bi izbjegao kaznu za prebrzu vožnju

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL, Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje Lažnog iskaza” i „ Nedozvoljena uporaba osobnih podataka”.

Naime, policajci su muškarca uslikali dok je prebrzo vozio još početkom kolovoza 2020. godine oko 14.15 sati u Zaprešiću u Ulici bana Josipa Jelačića kod kućnog broja 102.

Na kućnu mu je adresu stigao obrazac na kojem se trebao izjasniti je li on ili netko drugi upravljajući vozilom navedenog dana počinio prekršaj. U prosincu 2020. godine on je vratio policiji ispunjeni obrazac s upisanim podacima umrle osobe kao osobe koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je njihova sumnja. Sad je bilo sigurno – 39-godišnjak je upisao mrtvu osobu kao vozača svog automobila umjesto sebe kako bi izbjegao kaznu.

Policajci su ostali u šoku, nisu mogli vjerovati da nekome tako nešto uopće pada na pamet. Ovaj je 39-godišnji prekršitelj zaista pretjerao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava protiv 39-godišnjaka iz Zaprešića je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.


Komentari