OVDJE JE BIO PRIJE KOBNE NESREĆE? Mladić (20) koji je BMW-om probio tri zida na naplati još je u bolnici

Photo: JVP Velika Gorica

“Operiran je, stabilno je i očekujem da će ga s intenzivne njege premjestiti na odjel. Nisam uspio razgovarati s njim, jer posjete u KB Dubrava nisu dopuštene. Ne, nemam komentara na to što je objavljeno da je imao 1,8 promila alkohola u krvi jer mi službeno to nitko nije rekao. Ni policija još nije sa mnom razgovarala. BMW je odvezen u Jastrebarsko u policiju i bit će poslan na vještačenje. Dobili smo samo neke njegove osobne stvari, ali ne i mobitel. Molim vas, prenesite još jednom moju sućut obitelji poginulog”, rekao je za Jutarnji u subotu otac mladića koji se u subotu u 5.30 sati zabio u zgradu HAC-a na naplatnoj postaji Mraclin.

Automobil je probio zid i uletio u prostoriju i tom prilikom usmrtio djelatnika HAC-a D. B. (54). Kako smo doznali, noć uoči nesreće, nakon što je bio kod prijatelja, mladić je bio i s nekim društvom na benzinskoj crpki u Velikoj Gorici. Jesu li tamo konzumirali alkohol te gdje se nakon toga zaputio, policija bi mogla naći na snimkama nadzornih kamera.

Prema policijskom priopćenju PU zagrebačke, 20-godišni mladić koji se oko 5.30 sati kretao zapadnim kolnikom autoceste A11 BMW-om sisačkih oznaka nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste. Vozilom je prešao na zatvoreni prometni trak i prednjim dijelom naletio na rubni kamen uslijed čega se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati.

Protiv 20-godišnjeg vozača podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku. Policija nije priopćila da je vozač imao 1,8 promila alkohola u krvi, kako je to u subotu neslužbeno doznao HRT, ali i to je dio kriminalističkog istraživanja.

Vozaču su najvjerojatnije uzeti krv i urin na analizu prisutnosti alkohola i droga i poslani na vještačenje u MUP-ov Centar “Ivan Vučetić”. Policija će vrlo vjerojatno vještačiti i mladićev mobitel. Kad će i hoće li policija obaviti razgovor s vozačem, ovisi o tijeku njegova oporavka.


Komentari