OTVORIO KAFIĆ I ODMAH ZAVRŠIO NA ISPITIVANJU: Čeka li ovo sve ugostitelje koji najavljuju otvaranje od ponedjeljka?

Ilustracija: Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Naime, 29. siječnja u prijepodnevnim satima zagrebačka policija je zaprimila dojavu da na području Trešnjevke radi jedan kafić, usprkos mjerama Nacionalnog stožera prema kojima to ne bi smio.

Policija je zbog dojave otišla do spornog kafića i tamo zatekla dobru atmosferu, u lokalu je bilo sedam osoba. Za šest osoba je utvrđeno da nisu nosile zaštitne maske, zbog čega su im policajci izdali Obavijesti o počinjenom prekršaju zbog prekršaja iz članka 47. st.2. t. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kažu iz PU zagrebačke.

Priveden je 65-godišnji muškarac kao odgovorna osoba za ugostiteljski objekt u kojem se pila jutarnja kava petkom, iako Stožer kaže – ne može, a nakon što je ispitan, protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Vlasnik ovog kafića učinio je ono što mnogi ugostitelji u Zagrebu, ali i diljem cijele Hrvatske najavljuju, a to je otvaranje svojih objekata jer, govore, ovako više ne mogu. Kava se prodaje svuda, pa su tako ulogu kafića preuzele trgovine, pekare i benzinske pumpe, dok oni kojima prodaja kave znači kruh za cijelu obitelj, to ne smiju raditi.


Komentari