OTKRIVENO TKO JE PREMINULI BICIKLIST! Policija objavila detalje stravične nesreće na Zagrebačkoj aveniji

Photo: Igor Kralj/24sata/ Ilustracija

Teška prometna nesreća dogodila se ove nedjelje u jutarnjima satima na Zagrebačkoj aveniji. Sudarili su se motociklist i biciklist, a obojica su preminula na mjestu nesreće. Nakon očevida, zagrebačka policija uspjela je identificirati preminulog vozača bicikla.

“Utvrđeno je da se radi o muškoj osobi starosti 68 godina”, priopćili su iz policije.

Muškarac je inače odvjetnik iz Zagreba, a tog jutra se planirao provozati do Jarunskog jezera.

Nije poznato tko je prešao preko crvenog svjetla

“U nedjelju 20. lipnja oko 8.40 sati, 24-godišnjak je upravljao motociklom marke Suzuki zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije lijevom prometnom trakom za ravno u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrvatskog sokola, ušao je u raskrižje i nastavio vožnju zadržavajući smjer kretanja za vrijeme dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno neutvrđeno prometno svjetlo. Tom prilikom, prednjim dijelom motocikla naletio je na desnu stranu bicikla marke Fuji kojim je upravljao 68-godišnjak, a kretao se biciklističkom stazom prelazeći sjeverni kolnik Zagrebačke avenije preko pješačkog prijelaza s istočne strane raskrižja u smjeru sjevera za vrijeme dok je na semaforskom uređaju za njegov smjer kretanja bilo upaljeno neutvrđeno prometno svjetlo”, priopćili su iz policije.

Oboje su preminuli na mjestu nesreće

“Od tog naleta motocikl se nastavio nekontrolirano kretati sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada, nakon čega je u padu na desnu bočnu stranu prednjim dijelom naletio na stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak, a kretao se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije desnom prometnom trakom za ravno ispred navedenog, u istom smjeru”, nastavak je priopćenja.

Oboje su smrtno stradali na mjestu nesreće, a u tijeku je identifikacija tijela koja su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u zagrebu uz asistenciju Ekipe za očevide II. postaje prometne policije Policijske uprave zagrebačke.

Za vrijeme obavljanja očevida promet od Zagrebačke avenije od raskrižja Ulica Hrgovići i Dragutina Golika do raskrižja s Rudeškom cestom bio je obustavljen u potpunosti te se preusmjeravao okolnim ulicama od 9.40 do 11.30 sati.

Komentari