OTKRIVENO KAKO JE U JEDNOJ NOĆI IZGORILO SEDAM AUTOMBILA: Radi se o novom načinu podmetanja požara

Ilustracija / Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

“Uvjereni smo da mi nismo meta napada. Jedno od vozila koje je zapaljeno u vlasništvu je našeg franšiznog partnera, dakle privatnika koji vozi za nas. Naše drugo vozilo, a riječ je o Hyundaiju u Veslačkoj, bilo je samo kolateralna žrtva paljenja na drugom automobilu, te je samo malo oštećeno, rekli su iz Eko Taxija za Jutarnji.list. 

Policija je potvrdila kako su požari – koji su u noći sa srijede na četvrtak na tri od četiri različite lokacije na području Zagreba ili uništili ili oštetili ukupno sedam vozila različitih vlasnika – podmetnuti, a očevid na Citroënu koji je zapaljen u Gradišćanskoj još nije gotov.

Prema informacijama do kojih je došao Jutarnji list, u sva tri podmenuta požara policija i vatrogasci naišli su na slične materijalne tragove koji upućuju na jedan posve nov način izazivanja požara na vozilima.

Naime, dok je u dosadašnjim slučajevima bilo uobičajeno da netko polije vozilo benzinom i zapali ga ili pak na vozilo baci nešto poput Molotovljeva koktela, ovdje to nije bio slučaj.

Prema neslužbenim informacijama, piroman se koristio kockama za potpalu koje se mogu kupiti u gotovo svakoj trgovini. Te kocke je stavio na zadnji desni kotač iznad kojega se nalazi rezervoar i zapalio ih.

Tako se stigao udaljiti jer treba neko vrijeme da se vatra proširi na tank s gorivom. To objašnjava zbog čega se na nekim autima požar proširio, a na nekima se lokalizirao ili su se kocke ugasile, pa požar nije ni izbio.


Komentari