Otkriveni uzroci četiri požara koji su u petak gorjeli u Zagrebu

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

U petak je zaista bilo pakleno za zagrebačke vatrogasce.

Kada su se probudili u petak ujutro, vatrogasci zasigurno nisu očekivali da će cijeli dan provesti u vatri i dimu. Naime, gorjelo je na pet mjesta tijekom dana. Prvo se zapalio SRC Jelenovac, zatim je odjeknula eksplozija na Ferenščici, navečer su se zapalila dva stana u razmaku od 20 minura, a gorio je i automobil. Orim toga, gorjelo je i u Vrbovačkoj Dubravi.

Iz PUZ-a su otkiri uzroke za četiri, od šest navedenih požara, pa krenimo od požara u Jelenovcu:

Očevidom je utvrđeno da je požar izbio zbog kvara na termostatu ili priključnom kabelu koji se nalazio u predjelu motora rashladne vitrine, a koji se potom proširio na cijeli objekt te na četiri parkirana osobna automobila. Požar je zahvatio i vanjski dio trafostanice te stup električnih vodiča. Materijalna šteta nije utvrđena, cijeni se većom.

Od 21.20 sati uz opožareni objekt uspostavljena je privremena prometna regulacija (semafori) od kućnog broja 66 do raskrižja sa Šercerovom ulicom.

U petak, oko 21.20 izbio je požar na Pešćenici, na samom vrhu stambene zgrade:

Očevidom je utvrđeno da je požar izbio zbog paljenja gnijezda, uslijed čega se proširio na stan u vlasništvu 73-godišnjaka i na krovište zgrade. U požaru je oštećeno i više stanova u zgradi, a materijalna šteta zasad nije utvrđena.

Dvadeset minuta nakon toga, u ulici Djalskog, u istom kvartu, zapalio se još jedam stan:

Očevidom je utvrđeno da je požar stana izbio zbog zapaljenja hrane na štednjaku. Materijalna šteta zasad nije utvrđena.

U petak u popodnevnim satima, u Novom Zagrebu, zapalio se i automobil:

Očevidom je utvrđeno da je požar osobnog automobila marke Citroen C3 izbio zbog kvara na električnim instalacijama. Materijalna šteta iznosi oko 10.000 kuna.

Uzrok požara stana na Ferenščici objavljen je jučer i utvrđeno je da je on izbio najvjerojatnije uslijed kvara na tehničkom uređaju

>>>(FOTO) Veliki požar na Jelenovcu pod kontrolom, više vatrogasaca hospitalizirano

>>> (FOTO) Dramatične fotografije požara na Jelenovcu: Vatra se sa sportskog objekta proširila i na automobile, ozlijeđeni vatrogasci

>>> Novi požar u Zagrebu na Ferenščici

>>> Gori krovište zgrade na Borovju, na terenu 5 vatrogasnih vozila

>>> Pakleni petak: Vatrena stihija na čak 6 mjesta u Zagrebu


Komentari