OTKRIVENI MUČNI DETALJI NESREĆE NA JARUNU: Preminula djevojka imala je tek 20 godina, usmrtio ju godinu dana stariji mladić

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Kako javlja PU zagrebačka, nešto iza ponoći na Jarunu je došlo do prometne nesreće. Ista se odvila oko 00,45 na adresi Jarunska bb, a smrtno je stradala pješakinja, ističu.

Nakon obavljenog očevida u javnost su izašli s novim informacijama pa je sada poznato da je preminula žena, tek 20-godišnja djevojka, a mladić koji je upravljao motociklom imotskih registarskih pločica godinu dana stariji 21-godišnjak.

On je naime prije stjecanja prava na upravljanje vozilom određene kategorije upravljao motociklom marke Honda. Nije nosio zaštitnu kacigu, a prevozio je i 20-godišnjaka koji također nije imao kacigu.

Nepropisna vožnja

Dalje, policija je utvrdila kako je mladić prešao preko uzdužne neisprekidane crte na sredini kolnika na sjevernu kolničku traku te pretjecao osobne automobile koji su se kretali južnom kolničkom trakom Jarunske ulice i približavali obilježenom pješačkom prijelazu. Tom prilikom naletio je na pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza. Od posljedica nesreće, djevoja je preminula, a njeno tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Što se tiče mladića, on je nakon naleta, u nekontroliranom kretanju, prešao preko južne kolničke trake te izletio izvan kolnika, naletio na rubni kamen te u stup javne rasvjete. Teško je ozlijeđen i pružena mu je liječnička pomoć u KBC Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.

Kazneno prijavljen

“Protiv vozača podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227., stavak 1., 2. i 6., Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Promet je bio obustavljen zbog obavljanja očevida na dionici Jarunske ulice od raskrižja sa Selskom cestom i Haberleovom od 0.50 do 4.55 sati”, zaključuju iz policije.

Komentari