OTKRIVENI MONSTRUMI S PEŠČENICE: Mlatili su ženu (44) i svaki dan ju tjerali na prosjačenje

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Četvero osoba iz Zagreba moglo bi završiti iza rešetka jer su osumnjičeni za trgovanje ljudima, točnije prisiljavanje 44-godišnjakinje na prosjačenje.

Naime, sumnja se da su od prosinca 2020. do sredine veljače 2021. godine nesretnu ženu slali na ulicu kako bi prošnjom namirila svoje “dugovanje” kućanstvu.

Kako žena nije imala gdje živjeti, pristala je na dogovor s četvorcem s Peščenice, a sav novac svakoga dana predala bi osumnjičenima.

Međutim, kad je prvi put kući donijela manji iznos novca od očekivanog, dvije su je žene (50 i 27) i 50-godišnjak prvo verbalno a potom i fizički napali da bi ju naposljetku istjerali iz kuće.

Žena koja nije znala kamo da ode, u namjeri da izbjegne daljnje zlostavljanje ponovno se prisiljena vratila prosjačenju.

“Verbalni i fizički napadi su se ponavljali svaki put kad oštećena nakon prosjačenja nije predala očekivani iznos, te su ju na taj način prisiljavali na prisilan rad odnosno prosjačenje, dok bi sav pribavljeni novac zadržavali samo za sebe”, priopćeno je iz policije.

No, Sredinom siječnja  44-godišnjakinja je iskoristila nepažnju svojih zlostavljača pa je pobjegla iz kuće. Za pomoć se obratila socijalnoj ustanovi koja joj je osigurala siguran smještaj.

No agoniji ovdje nije kraj. Osumnjičeni 50-godišnjakinja i 24-godišnjak, nakon nekog vremena uočili su ženu na tramvajskoj stanici na Trešnjevci.

Prvo su je vrijeđali, a onda i naredili da se vrati u njihovu kuću na Peščenici.

Strahujući za vlastiti život nesretnica se ponovno vratila svakodnevnom prosječenju.

“Sredinom veljače oštećena je svoj novac koji nije predala osumnjičenima sakrila u kući, dok je istog dana 50-godišnjakinji predala veći novčani iznos pribavljen prosjačenjem.

Već sljedećeg dana oštećena je primijetila da joj nedostaje skriveni novac te je zbog toga počela negodovati, a što je izazvalo bijes i ljutnju kod osumnjičenih koji su ju pritom fizički napali, da bi ista na posljetku uspjela pobjeći i zatražiti pomoć.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, navode iz policije.


Komentari