OTELI MALOLJETNIKA: Postoji opasnost od utjecaja na svjedoke!

screenshoot

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provodi istragu protiv 24 i 25-godišnjaka zbog otmice i pokušaja iznude. Optuženi su da su 10. veljače 2019. u Varaždinu zajedno s još troje ljudi prišli 17-godišnjaku i protiv njegove volje ga gurnuli na zadnje sjedalo automobila, a potom ga i  odvezli na parkiralište stambene zgrade u potpuno drugom dijelu grada, kažu iz 24sata.

Na lokaciji su ga izvukli iz auta i držali za ruke te dopratili do ulaza u zgradu i prisiljavali ga da im otkrije gdje stanuje osoba koja im je dužna novac.

Stariji mladić je optužen i da je neposredno nakon tog događaja, rekao ženi koja je izašla iz zgrade da mu je dužna 30.000 kuna i da mu mora vratiti novac za sedam dana. Žena mu je odbila vratiti novac i događaj prijavila policiji.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici okrivljenika istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim se prijeti.


Komentari