Otac nestalog Splićanina: ‘Nikada nisam rekao da je na snimci na kojoj netko pliva moj sin’

Foto: Screenshot

Otac nestalog Splićanina Mateja Periša rekao je kako mu snimke na kojima se vidi mladić koji trči i pliva u Savi – nisu njegov sin, prenosi Index.hr. Vijest je prvotno objavila Slobodna Dalmacija, ali Periš je to demantirao.

“”Ne znam što je Slobodna objavila, ali nije na svim snimkama koje su se pojavile Matej. Uz snimke na kojima je on se dovode u vezu i neke koje nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi.”

“Na snimkama na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to vam mogu potvrditi. Dalje ne želim to više komentirati. Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimki, samo otežava potraga. Ti policajci moraju se probiti kroz šumu snimki, sve to pregledati, takve stvari im sigurno ne pomažu. Još jednom želim iskazati veliku zahvalu MUP-u Srbije, mislim da vrlo profesionalno rade svoj posao”, rekao je Periš za Index.

Ipak nije u Rumi

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, demantirao je navode da je Matej viđen u Rumi, rekavši da je policija provjerila sve informacije.

“Zahvaljujem svima koji su se javili s bilo kakvom informacijom, a ni sam nisam mogao vjerovati koliko se javilo ljudi u Srbiji, ali javljaju mi se i iz Hrvatske, iz drugih zemalja u želji da pomognu da pronađem sina. Ja vjerujem policiji u Srbiji, vjerujem u stručnost tih ljudi, te ni na koji način ne želim utjecati na njihovu istragu. Stoga molim i medije da se za sve informacije obrate MUP-u Srbije. U policiji sam se i osobno uvjerio da su angažirali sve raspoložive snage u potrazi za Matejem, da na tome rade svi – od riječne, prometne, kriminalističke policije – i da je cjelokupni sastav policije uključen u potragu.”


Komentari