Otac napadnutog HGSS-ovca: U šoku otkriva pravi razlog stravičnog sukoba

Očevid u Kaštel Štafiliću (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Sinoćnji događaj u Kaštel Štafiliću potresa lokalnu zajednicu nakon što su dva člana Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) postali žrtve brutalnog napada. Jedan od njih je višestruko propucan, dok je drugi zadobio udarce sjekirom. Napad se navodno dogodio zbog banalnog incidenta vezanog uz parkiranje automobila.

Prema izjavama očevidaca, J.K. (58) izgubio je kontrolu i izveo nasilni čin nakon što su dva mladića parkirala automobil ispred njegove kuće nakon povratka s posla. Otac jednog od napadnutih članova HGSS-a, Ivica Bolibruh, izrazio je šok i očaj zbog brutalnosti napada te je iznio detalje o teškom incidentu.

“Moj sin je HGSS-ovac i nakon smjene došao je kući, ali zbog jake bure nije mogao parkirati na uobičajenom mjestu. Parkirao je ispred kuće J.K., koji je odmah počeo pucati…”, izjavio je Bolibruh.

Ivica Bolibruh (Foto: Privatni album)

Agresivan susjed

Nakon što je propucani član HGSS-a uspio preći ulicu doći do sigurnosti, njegov kolega mu je priskočio u pomoć. Međutim, J.K. je ponovno izišao iz kuće, ovaj put sa sjekirom, te je napao drugog člana HGSS-a, nanijevši mu ozbiljne udarce u glavu i ruku.

Ivica Bolibruh, koji je i sam hrvatski branitelj, ističe da su ozljede teške te da je njegov sin trenutno na aparatima. Također, optužuje napadača da već godinama demonstrira agresivno ponašanje prema susjedima.

“Riječ je o nasilniku koji je godinama poznat po svojoj agresivnosti. Državni dio ispred njegove kuće neprestano pokušava prisvojiti. Još 2003. godine izbo je čovjeka nožem zbog mokrenja ispred svoje kuće, a nikada nije podignuta optužnica. Često je oštećivao automobile i demonstrirao nasilje”, tvrdi Bolibruh.


Napadnuti HGSS-ovac teško ozlijeđen: I muškarac koji mu je pomagao ima teške ozljede lubanje

Očajan otac

Dodatno, Bolibruh navodi da je nakon napada 2003. godine pronađeno oružje u napadačevoj kući, što ukazuje na njegovu sklonost ka nasilju.

Očajni otac apelira na prethodne incidente i nedovoljnu reakciju nadležnih tijela, tvrdeći da bi se ovaj napad mogao izbjeći da su raniji incidenti adekvatno procesuirani.

Očekuje se daljnja istraga ovog brutalnog napada kako bi se pravda zadovoljila i sigurnost lokalne zajednice osigurala.


Komentari