OTAC JE BIO VIŠESTRUKI NASILNIK? Ravnatelj Centra za socijalnu skrb otkrio nove detalje o obitelji malene iz Klaićeve

Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Oko slučaja malene dvogodišnjakinje koja se s ozbiljnim ozljedama glave bori za svoj život u Klaićevoj, otkriva se sve više detalja.

Malena je naime odmah nakon rođenja smještena “u sustav”, odnosno roditelji su zatražili da je se smjesti u udomiteljsku obitelj jer se za nju nisu mogli skrbiti. U studenom su pak zatražili njen povratak obitelji, prisjeća se Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.

Za Jutarnji list rekao je kako je odluku o vraćanju djeteta donio nakon vjenčanja roditelja, ali to nije bio presudni faktor. Dodaje i kako socijalna radnica koja je obitelj posjećivala nije vidjela modrice na tijelu malene jer joj nije skidala odjeću, za to nisu postojale indicije.

Otkriva naposljetku i kako je postojao slučaj nasilja u obitelji, ali ne prema supruzi ili djeci. Oca malene naime prijavila je njegova vlastita majka za nasilje koje je činio nad njom samom. Ona sada skrbi o najstarijom kćeri obitelji dok su ostali smješteni u udomiteljske obitelji. Pedijatar ih je, tvrdi, pregledao te će dati svoje mišljenje o njihovu stanju.

Medunić dodaje kako je u petak u sam Centar stigla inspekcija Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a po njihovu nalogu roditelji su uhićeni te će protiv njih biti podignuta kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela.

Komentari