Osumnjičen za Škemberovo ubojstvo: Živio naoružan do zuba, u kući nađene bombe, mine i puške

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Policajci su imali što vidjeti u Kobrinoj kući.

Džemal Paloš Kobra (60) osumnjičen za ubojstvo Ante Škembera (29), u njegovoj kući, prilikom pretresa, policija je pronašla cijeli arsenal oružja.

Policajci su iz njegovog doma u Velikom Polju iznjeli 10 protupješačkih mina PMA-2, pet ručnih bombi M-75, dvije tromblonske mine M-60, dvije tromblonske mine nepoznatog proizvođača, dvije improvizirane eksplozivne naprave, automatsku pušku, deset upaljača UPMAH-2, te više stotina metaka različitih kalibara, piše 24 sata.

Palošu je nakon davanja iskaza određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Podsjećamo, na Uskrs je od njegove ruke u Sloboštini stradao mladić iz Velike Gorice. Ante Škember htio je da ga vozač pusti u bus bez karte jer je bio Uskrs, no on je to odbio učiniti i ugasio je vozilo da Škember izađe iz busa. Kada mladić to nije učinio u priču se upetljao Paloš i fizički se sukobio sa Škemberom. U tučnjavi je izvukao nož “skakavac” i ubo mladića u trbuh te se vratio u autobus i nastavio do svog odredšta.

Na ispitivanju je kazao da nije znao da je mladić preminuo dok to drugi dan nije pročitao u novinama. Izjavio je da je mislio da ga je “samo piknuo”.

>>> Ubojica iz Sloboštine prepričao što se dogodilo: ‘Mislio sam da sam ga samo piknuo’

>>> Ubojica iz Sloboštine htio platiti kako bi ga pustili na slobodu

Komentari