Osumnjičen serijski prevarant koji se lažno predstavljao po Zagrebu

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Policijski službenici II. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio ukupno osam kaznenih djela prijevara, od kojih četiri u pokušaju. Sumnja se da je od lipnja 2016. do srpnja 2017. godine na području Črnomerca i Susedgrada dolazio do obiteljskih kuća oštećenih te im se lažno predstavljao kao službena osoba javnog poduzeća koja je došla pregledati električno brojilo ili plinomjer.

Pregledom električnih brojila i plinomjera 32-godišnjak bi utvrdio nepostojeći kvar navodeći kako ga može otkloniti te time dovodeći oštećene u zabludu, a popravak bi potom naplatio više stotina kuna. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 2.200 kuna.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli posebno izvješće redovnim putem.

Krađa i provale

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 37 kaznenih djela: 11 teških krađa provaljivanjem, 20 krađa i pet ostalih kaznenih djela. Otuđen je i jedan osobni automobil.

U petak 6. travnja između 8 i 11 sati na Trnju u Hvarskoj ulici, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Passat zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 42-godišnjakinju za oko 100.000 kuna.

Isti dan Jučer, 6. travnja između 10.30 i 11.30 sati u Novom Zagrebu u Kombolovoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio novac, oštetivši 76-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna.

Od 4. do 6. travnja između 18 i 17.50 sati na Maksimiru u Ulici Cebići mali, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio novac, oštetivši 83-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.


Komentari