Osuđeni za napad na taksista: Vozaču, bivšem policajcu, izbili su četiri zuba

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL / ILUSTRACIJA

Kada su mladići ušli u vozilo, taksist nije ni slutio što ga čeka.

Općinski kazneni sud u Zagrebu osudio je dvojicu recidivista, Š.I. (29) i J.Š. (24) na zatvorske kazne zbog napada na zagrebačkog taksista i bivšeg policajca Zdenka B. Kazne je potvrdio i viši sud.

Stariji napadač osuđen je na tri i pol godine zatvora, a mlađi na dvije godine i osam mjeseci, aosim toga moraju platiti i troškove suđenja, koji iznose 16 tisuća kuna. U optužnici stoji da su oni 12. studenog između 7 i 8 sati ujutro, u društvu s maloljetnikom, na Glavnom kolodvoru sjeli u taksi. stariji ej sjeo na suvozačko mjesto, dok su druga dvojica sjela na stražnja sjedala. Vozaču su rekli da ih odveze u Trnsko, problem je nastao kada im je rekao cijenu vožnje.

Vozač je okrenuo glavu otraga kako bi ima dao račun, a onda je zadovio prvi udarac.

“Na Glavnom kolodvoru sjeli su u taksi i tražili vožnju do tržnice u Trnskom. Tijekom vožnje nisu puno komuncirali osim što sam ih pitao odakle su pa su mi kazali da su iz Rijeke. Dolaskom do Trnskog, kad sam utipkao taksimetar koji mi je izbacio račun pa sam se okrenuo da im ga predam, dobio sam udarac u usta od Š.I. koji je sjedio kao suvozač.

Oblila me krv, zubi su ispali iz usta, a dok sam se uspio snaći, osjetio sam na vratu elektrošoker. Izgubio sam se na tren. Novčanik mi je ostao u ruci koja se zgrčila pa nisam mogao otvoriti prste. Smetenost je trajala kraće vrijeme, a kad sam došao k sebi počelo je ‘čepušanje’. Nakon što su me izudarali, otišli su s torbicom u kojoj su bili dokumenti. Napad je profesionalno odrađen“, sjedočio je bivši policajac, koji više ne vozi noćne smjene, a ni muškarce.

Obojica razbojnika kazala su da nisu krivi, a u sudnici su dali kontradiktorne iskaze prebacujući krivnju, piše Jutarnji.


Komentari