OSUĐEN ROKO ŠIMAC: Dobio 4 i pol godine zatvora zbog teške tjelesne ozljede i spolnog odnosa bez pristanka

SatelliteGhana

Još uvijek se ne zna sa sigurnošću što se dogodilo na kobnom tulumu.

Roko Šimac osuđen je na objedinjenu kaznu zatvora od 4 i pol godina za tešku tjelesnu ozljedu i spolni odnos bez pristanka.

Izricanje presude započelo je u 10.15, a Šimca, koji se nije pojavio u sudnici, osudio je sudac Mlađan Prvan.

Tulum iz pakla održao se u Podstrani 16. studenog 2012. godine. Mlada djevojka tada je u splitsku bolnicu dovedena u kritičnom stanju, izgubila je dosta krvi, a liječnici su ostali u šoku kada su vidjeli njezine ozljede.

Nikada u životu nisu se susreli s nečim sličnim, a život su joj spasili na trosatnoj operaciji. Posljedice su ipak ostale, a djevojka je morala proći kroz još čitav niz operacija.

Tužilaštvo je sumnjalo da se koristio tehnički uređaj s rotacijom, no vještaci su imali podijeljena mišljenja o mehanizmu nastanka ozljeda, a nisu se uspjeli usuglasiti ni po pitanju sposobnosti žrtve da pruži otpor.

Presuda

Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Šimac je dobio 4 godine zatvora, a za spolni odnos bez pristanka dobio je 8 mjeseci. Usto, mora platiti i 87.000 tisuća kuna sudskih troškova, a u kaznu će mu se uračunati vrijeme koje je proveo u pritvoru – od 17.11.2012. godine do 9.1.2013. godine, piše Index.

“Protivno volji djevojke Šimac joj je ugurao ruku u vaginu i anus, a ona nije bila sposobna izraziti odbijanje zbog intoksikacije alkoholom”, navodi se u obrazloženju.

Šimceva žrtva na sudu se pojavila s majkom, a došli su i brat, otac i majka Šimca.

Presuda je trebala biti već objavljena prije godinu dana, no sudac Prvan odlučio je preotvoriti raspravu i naložiti još jedno vještačenje oštećene kako bi se utvrdilo je li bila u stanju pružiti otpor.


Komentari