Ostavili sedmomjesečnu bebu u autu na suncu, psa šetali u kolicima: Oglasili se iz policije i poslali važnu poruku

Automobil u kojemu je ostavljeno dijete (Foto: Vatrogasci Umag)

O jučerašnjem događaju u kojem su roditelji ostavili sedmomjesečnu bebu u automobilu 45 minuta te su se udaljili od vozila, oglasila se i umaška policija.

Dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47, 48 i 22 godine te su utvrdili sumnju da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Naime, policija je jučer oko 12,30 sati postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu VW Golf, njemačke registarske oznake zaključano dijete.

Vatrogasci su do njihovog dolaska iz zaključanog automobila izvukli dijete, a pregledom liječnika ustanovljeno je da dijete nije ozlijeđeno.

Nad njemačkim državljanina provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete te su se udaljili.

Protiv njih se zbog sumnje da su počinili kazneno djelo podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, vatrogasci su jučer objavili kako su nakon izvlačenja djeteta iz auta, čekali dolazak hitne.

“Sigurno se pitate gdje su u toj priči roditelji djeteta i mi smo se pitali. Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas”, objavili su.

Policija upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

Komentari