OSTALA BEZ 400.000 KUNA! Žena je na Facebooku tražila povoljan kredit pa ju je opelješio mladić

računalo laptop napad hakeri
www.pexels.com

Žena je putem Facebooka tražila povoljan kredit, a priča o njezinoj potrazi na koncu je završila na policiji. Naime, naivnoj 49-godišnjakinji je nepoznata osoba obećala srediti povoljan kredit pa mu je uplatila čak 400.000 kuna.

Otkrila je to u srijedu virovitička policija koja je postupala po “kaznenoj prijavi oštećene 49-godišnjakinje iz Virovitice protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalna prijevara”.

“Oštećena 49-godišnjakinja u razdoblju od 2. svibnja 2018. do 11. studenoga prošle godine putem društvene mreže stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem ishodovanja kredita.

Uvjet je bio da uplati određenu svotu novca, što je i učinila, pa je u navedenom razdoblju nepoznatoj osobi uplatila novčani iznos veći od 400.000 kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 28-godišnjak s područja PU vukovarsko-srijemske kreirao stranicu na društvenoj mreži na kojoj je lažno obećavao povoljne kredite”, otkrivaju iz virovitičke policije.

Uputili su i upozorenje građanima.

“Budući da se na pojedinim internetskim stranicama i društvenim mrežama objavljuju razni oglasi brze realizacije kredita, upozoravamo građane da budu oprezni i ne nasjedaju na povoljne oglase te se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 ili u najbližu Policijsku postaju”, apeliraju.

 


Komentari