OPTUŽENA ZA UBOJSTVO MUŽA: ‘Nisam kriva, tijekom braka trpjela sam seksualno i fizičko zlostavljanje’

Pixabay

Svoju obranu danas je pred Županijskim sudom u Varaždinu iznijela Ksenija Topolovčan (30) koja je početkom travnja u obiteljskoj kući s 2,60 profila u krvi nožem usmrtila svog supruga Mirka (39) koji je preminuo u kolima Hitne pomoći.

Dvoje djece je oduzeo Centar za socijalnu skrb i smjestio u udomiteljsku obitelj, a Ksenija je iznijela svoju obranu tvrdeći da nije kriva te da je tijekom braka trpjela seksualno i fizičko zlostavljanje od strane muža, ali i svekra, prenosi ePodravina.

“Radili smo tog dana od jutra u vrtu, sadili smo sjeme. Mirko je već bio pijan od ranog jutra i negdje oko podneva izbio je prvi sukob s njegovim ocem u kojem je intervenirala policija. Prije njihovog dolaska popila sam si vino s colom za smirenje. Kad više nije bilo cole, pila sam sa sokom od bazge. I svekar i ja smo potpisali izjavu da Mirko ne mora ići na hlađenje u postaju, a da bar to nismo učinili”, započela je Topolovčan.

Zatim je nastavila opisivati kakav se horor odvijao kasnije.

“Mirko je nekud otišao, ne znam više ni sama gdje. Ja sam otišla leći, ali znala sam da me čekaju batine kad dođe jer je to već bila rutina. Čula sam bicikl dok je dolazio i pravila sam se da spavam. Čim je legao, odmah me išutirao na pod, ali sam se uspjela dočekati na noge. Pobjegla sam u štagalj i tamo sam se skrivala sigurno pola sata do 45 minuta. Zatim je došao moj svekar i rekao da koju pič** materinu glumim tu da se vratim u kuću jer Mirko spava”, prisjeća se optužena, a prenosi ePodravina.

Nakon toga se vratila u kuću i vidjela supruga kako spava.

“Televizor je bio pojačan do daske i uzela sam daljinski da ga smanjim. U tom trenutku se on probudio i počeo me opet šutirati. Srušio me na pod, stavio koljena na moje laktove i počeo me udarati gdje je stigao. Gazio mi je po prstima, pala sam u nesvijest, a moj svekar je sve gledao i nije mi pomagao. Kad sam došla k sebi, vidjela sam da on spava te sam na četiri noge uspjela pobjeći u kuhinju i uzeti nož”, ispričala je optužena na sudu.

Optužena je izjavila da je nož uzela kao sredstvo za samoobranu jer je znala da ga se njezin muž boji. Kada se vratila u sobu, tučnjava se nastavila a nož je cijelo vrijeme bio između njih. Kada ju je suprug udario u ormar i nakon toga se poskliznuo na tepih, pao je na krevet te povukao nju za sobom. Tvrdi da je upravo to bio trenutak u kojem se nož zabio u njega.

“Pokušavala sam mu pomoći, nisam to htjela učiniti. Ne znam otkud mi snaga da obranim svoj život u tom trenutku. Poručujem svim ženama da se maknu od nasilnika da se ne bi dovele u situaciju u kojoj sam sad ja. Ako jednom digne ruku, opet će”, zaključila je Ksenija Topolovčan svoju obranu. Glavna rasprava je odgođena do 10. siječnja kada će kao svjedok biti poslušan njezin svekar Ivan Topolovčan te krim vještaci.


Komentari