Oporuka je sve otkrila: Iskusni bivši kriminalist o Karlovom slučaju

Tragični epilog slučaja nestanka Karla Kurtanjeka šokirao je javnost koja se zajedno s Karlovom obitelji nadala da je Karlo dobro i da će se vratiti. Neočekivani ishod komentirao je za Zagreb.info umirovljeni kriminalistički inspektor Branko Lazarević.

Iskusni inspektor naglašava da je sada teško o tome uopće razgovarati jer ga se prije svega mora identificirati, a to se obavlja na raznorazne načine, pomoću DNK, otiska papilarnih linija, zubala, odjeće i tako dalje, a zatim će se utvrđivati uzrok smrti.

Ima li znakova nasilne smrti će se znati tek nakon obdukcije. Sada se može reći samo da nema vanjskih tragova nasilne smrti, dakle uboda noža, modrica i slično”, ističe Lazarević.

S obzirom da prve informacije upućuju da se radi o samoubojstvu upitali smo ga o mogućim motivima, ali Lazarević kaže kako po tom pitanju treba biti oprezan.

“Ako je u pitanju samoubojstvo, teško je utvrditi njegove motive. Koliko samoubojstava toliko i motiva. Svi u sebi nosimo svašta i onda nikad ne znamo kada će to jednog dana sve eksplodirati. Motiv se može naslutiti samo u par slučajeva, kao što je primjerice kada je netko bolestan”, objašnjava Lazarević.

Da bi ishod nestanka mogao biti loš naslućivao je, kaže, otkad je čuo da je Karlo ostavio oporuku.

“Iako ju nije ovjerio kod javnog bilježnika, ali napisao je na taj neki papirić i to nešto govori”, zaključuje Lazarević.


Komentari