Opljačkan zagrebački poduzetnik: Uzeli mu novac i lupili ga po glavi, stradao mu i sin

Davor Puklavec/24 sata

Zagrebačkog poduzetnika (57) u utorak ujutro napali su maskirani razbojnici.

“Lupili su me po glavi nečime i pošpricali suzavcem. Bilo ih je tri ili četiri i bili su maskirani. Oteli su mi novac i pobjegli” ispričao je napadnuti gospodin za 24sata.

Pričekali su ga ispred ulaznih vrata stana u Odranskoj ulici na Cvjetnom naselju u Zagrebu. Vikali su na njega i u cijeloj gužvi navodno su pobjegli s plijenom od oko milijun kuna.

Napadnuti muškarac vlasnik je mjenjačnica te se zato vjerojatno našao na meti. Netko je navodno čuo i da su pucali, no policija je to demantirala.

U svemu je stradao poduzetnikov sin (26) koji je iz još nerazjašnjenih razloga skočio kroz prozor prvog kata zgrade. Je li pokušao zaustaviti razbojnike ili je bježao da ga ne upucaju, istražitelji još pokušavaju utvrditi. S oko četiri metra visine pao je pred ulaz zgrade i udario glavom.

“Kad sam ga vidio ležao je na tlu. Bio je u nesvijesti i postavili su ga u bočni položaj. Trzao je nogama”, rekao je za 24 sata svjedok užasnog prizora.

Mladića su odvezli do Klinike za traumatologiju.

“Sin je bolje. Ima potres mozga i zadržali su ga u bolnici” – rekla je njegova majka.

I njezinom mužu morali su šivati glavu nakon udarca. Nakon cijelog šoka sjeo je na stepenice ispred zgrade dok ga nisu zbrinuli. Cijelo vrijeme je krvario. Ispred zgrade još je vidljiv trag krvi koja je prštala kao i gumene rukavice koje su odbacili djelatnici hitne, piše 24sata.

Policajci su detaljno pročešljali Cvjetno naselje, ali i okolne kvartove ne bi li pronašli kakav trag o razbojnicima. Navodno su pobjegli u crvenom automobilu. Da su se dobro pripremili svjedoči i način kako su izveli pljačku. Kako neslužbeno doznajemo u zgradu su ušli kroz vrata smetlarnika. Obili su bravu te su iz te prostorije, kroz druga vrata, ušli u ulaz. Izbjegli su tako kameru koja stoji na ulazu u zgradu. Istim putem su navodno i pobjegli.


Komentari