Opet policijska akcija u Zaprešiću: Kod muškarca (45) pronašli marihuanu, ali i hrpu puški, pištolja, pa i kalašnjikov, mitraljez…

Kada su upali u stan 45-godišnjaka iz Zaprešića, zagrepački su policajci imali što i vidjeti. Pao je s marihuanom, ali i impresivnom količinom oružja. Sumnja se da je počinio kaznena djela “Nasilja u obitelji”, “Prijetnja”, “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari” i “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, javlja policija.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenog na području Zaprešića , a pronađena je veća količina oružja.

Između ostalog, ono što je policija pronašla su lovačka puška, malokalibarska puška s noćnim optičkim ciljnikom i prigušivačem, automatska puška tzv. „kalašnjikov“, kombinirani pištolj, dvije zračne puške, mitraljez tzv. “šarac”, prigušivač s aluminijskom oblogom, tri optike za puške, dva plinska pištolja,  ukupno 440 komada raznih vrsta i kalibra streljiva te 98 komada lovačkih patrona.

Nadalje, pronađene su tri staklenke ispunjene s oko 526 grama marihuane te precizna digitalna vaga.

Ujedno su pronađene i četiri lampe za umjetni uzgoj biljaka, a koja količina droge, oprema za uzgoj te precizna digitalna vaga ukazuju na sumnju da je proizvedena marihuana, namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Foto: PUZ
Foto: PUZ


Komentari