OPERIRAO PO ZAGREBU: U samo deset dana, lažnim predstavljanjem prikupio 280 tisuća kuna!

Ilustracija (Foto: MUP)

Policija je pronašla prevaranta koji je lažnim predstavljanjem po Zagrebu prikupio čak 280 tisuća kuna.

Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje šest kaznenih djela „Prijevara“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju te jednog kaznenog djela „Teška krađa“.

Naime sumnja se da je od 17. lipnja do 27. lipnja 2022. godine u dogovoru sa zasad nepoznatim osobama, a sve u cilju ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi po prethodnom telefonskom pozivu i lažno prikazanim činjenicama o krivotvorenom novcu i lažnom novcu dolazio do stanova oštećenih osoba, sumnja se, na području Grada Zagreba u Ulici Novačka, Ulici Božidara Magovca, Držićevoj ulici, Ulici Ante Jakšića,  Ulici Medveščak i Vukovarskoj ulici.

Kada bi  nepoznate osobe uspostavile telefonski kontakt s oštećenim osobama, nedugo potom bi osumnjičeni 40-godišnjak dolaskom do stanova oštećenih nastavio sa lažnim prikazivanjem činjenica predstavljajući se kao policijski službenik ili zaposlenik novčarske ustanove, da bi mu potom oštećene osobe predale novac i nakit.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 280.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari