‘OPERIRALI’ PO NOVOM ZAGREBU: Pravili se ‘mutavi’, pitali za adrese pa pokrali brdo naivnih ljudi, sve do jednog dana…

Foto: Pixabay/Ilustracija

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom, dvije ženske osobe starosti 20 i 19 godina te nad jednom maloljetnom osobom zbog sumnje da su počinili 32 kaznena djela.

Naime, sumnja se da su tijekom srpnja, studenoga i prosinca 2020. godine te tijekom veljače i ožujka 2021. godine, na različite načine, na području Novog Zagreba prilazili oštećenim osobama na ulici, u autobusima te čak i u zgradi, gdje bi svojim tijelima zaklanjali pogled ostalim građanima kako bi jedna od osumnjičenih osoba mogla ukrasti novčanike, mobitele i ostalo. Tako su čak 25 puta prišli oštećenim osobama te su čak 23 puta uspjeli žrtvama ukrasti mobitele i novčanike, dok su ih dva puta ipak primijetili građani, što ih je nagnalo da odustanu od krađe.

U jednom navratu otišli su toliko daleko da su čak jednoj žrtvi prerezali remenje od torbice kako bi ju lakše ukrali. Nakon što bi im ukrali novčanike iz njih bi izvadili sav novac, a novčanike negdje bacili. Čak sedam puta uspjeli su podiči novac sa bankomata, no nisu u tome uspjeli baš svaki put.

Tijekom počinjenja djela osumnjičene osobe su od oštećenih, kako bi skrenuli njihovu pozornost, tražili upute kako doći do određenog mjesta ili bi na drugi okupirali njihovu pažnju kako bi dovršili svoje naume u činjenju kaznenih djela.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 35.320 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno je izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici, kažu iz policije.


Komentari