OPASNA IGRA: Zbog petardi 14 dječaka završilo u Klaićevoj, jednom je opečeno i lice

Pixabay

Mnogi još uvijek smatraju da je rukovanje eksplozivnim sredstvima dječa igra.

U protekla tri dana čak 14 dječaka u dobi od 8 do 15 godina zatražilo je liječnikčku pomoć u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj zbog ozljeda od pirotehničkih sredstava.

U ponedjeljak tijekom dana je u Kliniku za kirurgiju primljen dječak s teškim ozljedama šake. Naime, nepoznato pirotehničko sredstvo otrgnulo mu je i prelomilo palac, a i ostatak šake teško je ozlijeđen. Dr. Zoran Barčot s Klinike za kirurgiju kaže da je dječak odmah operiran, a još se ne zna hoće li biti dodatnih komplikacija poput sepse, a ni hoće li šaka ostati funkcionalna.

Dr. Barčot kazao je i da je jedan od zaprimljenih dječaka stradao kad je petardu ubacio u kanister benzina, za kojeg je vjerovao da je prazan, no na dnu je još uvijek bilo zapaljive tekućine pa se kanister zapalio i eksplodirao. Plamen je dječaku opekao lice, a on je trenutno hospitaliziran u Kaićevoj.


Jednom dječaku je pak, paket petardi eksplodirao u džepu jer ih je držao pokraj šibica, njemu je plamen zahvatio potkoljenicu. O ovim slučajevima liječnici će obavijestiti i policiju.

U ovo vrijeme prošle godine u Klaićevoj su imali 20-ak ovakvih slučajevam prisječa se dr. Barčot, a velika je vjerojatnost da će sljedećih dana pristizati još ozlijeđenih zbog velike količine pirotehnike koju nisu uspjeli potrošiti do 1. siječnja, piše 24 sata.

>>>OPASNA ZABAVA: Sve do 1. siječnja legalno vam mogu bacati petarde pod prozorom

>>>ŠTO JE U TOME ZABAVNO? Zbog petardi sve više djece ostaje bez prstiju, a roditelji ih i dalje kupuju

>>>‘SUMRAK KUĆNOG ODGOJA’: Djeca bacaju petarde u spremnike i pod noge prolaznika

Komentari