OPASNA IGRA Djetetu petarda eksplodirala u ruci i nanijela mu tešku tjelesnu ozljedu

Pixabay

Skupina nepoznate djece jučer je u popodnevnim satima bacala pirotehnička sredstva u Piškorovcu, a u jednom trenutku sa područja Međimurske županije dijete je podiglo neeksplodirano pirotehničko sredstvo koje mu je potom eksplodiralo u ruci.

Dijete su roditelji prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu. Trenutno se provodi kriminalističko istraživanje nakon čega će se kvalificirati događaj, prenosi RTL.

Policija apelira na građane da tijekom novogodišnjih blagdana ne upotrebljavaju vatreno oružje, eksplozivna i rasprskavajuća sredstva kako ne bi ugrozili vlastiti odnosno tuđi život i imovinu, a pirotehnička sredstava potrebno je koristiti sukladno uputama proizvođača i vodeći brigu o sebi i drugima. Posebno upozoravaju najmlađe da budu svjesni kako petarde nisu igračke, a nesreće se ne događaju drugima. Od pirotehničkih sredstava najčešće stradaju šake, prsti, lice i oči. Najbolja preventiva je nekorištenje pirotehnike i ostalih sredstava, jer je obilježavanje blagdana bez toga svečanije, dostojanstvenije i mirnije.

 


Komentari