OPAKA STATISTIKA ZAGREBAČKIH PLAVACA: U gradu raste broj ovih kaznenih djela, je li vrijeme da se bojimo?

Igor Kralj/PIXSELL

Sudeći prema statističkom izviješću PU Zagrebačke za 2015. godine, u Zagrebu je manji broj prometnih nesreća, ali zabrinjava porast broja silovanja i krađa.

Prema podacima za 2015. godinu, u Zagrebu je zabilježen trend rasta kaznenih djela, od sitnih pa do velikih poput organiziranog kriminala.

Premda zagrebački policajci veći broj ozbiljnijih kaznenih djela organiziranog kriminala i zloupotrebe droga objašnjavaju boljom produktivnošću svoga rada, zabrinjavaju su povećane brojke silovanja, ali i seksa u javnosti, odnosno golotinje.

Ipak, bolje vijesti otkrivaju podaci o drastično manjem broju zabilježenih prometnih nesreća u odnosu na prijašnje godine. Da je u dugoročnoj perspektivi broj prometnih nesreća manji, pokazuju podaci da je davne 1990. u prometu poginulo 245 osoba, dok su 2015. u prometnu smrtno stradale 44 osobe.

Međutim, kobni za promet ostali su remetinečki rotor, križanje Slavonske avenije i Ulice Hrvatske bratske zajednice te raskrižje Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića. Uz to, ističe se problem nedostatka biciklističkih staza u gradu, što ugrožava sigurnost sudionika u prometu, prenosi Večernji.hr. 

 

 

 


Komentari