ON JE PRAVI HEROJ! Spasio mladića od smrti: ‘Nisam mogao vidjeti ima li koga unutra, ali čuo sam jauke’

Foto: DVD Sveti Ivan Zelina

Zaposlenik Županijskih cesta Igor Matković pravi je heroj. On je u subotu ujutro u Svetom Ivanu Zelini spasio život 21-godišnjaku.

Mladić je tijekom noći vozio Zagrebačkom ulicom prema Zagrebu. Nije se držao sredine svog traka te je iz nepoznatog razloga skrenuo u kontra smjer. Zatim je sletio u kanal i polje. Zabio se u betonski stup i metalnu ogradu kuće. U tom trenutku nitko nije prolazio tom dosta prometnom cestom da bi ga primijetio.

“Preuzeo sam noćnu smjenu te sam iz baze izašao ralicom oko 2 sata. Oko 4 sata sam prolazio tim dijelom i, kako je kabina kamiona povišena, primijetio sam u vožnji auto na boku uz ogradu. Prošao sam malo dalje, no to mi je bilo jako čudno. Stao sam, okrenuo kamion i vratio se do mjesta nesreće. Izašao sam, onako bez kape i otrčao u polje”, ispričao je za 24sata.

Dodao je i kako se derao ‘ima li koga’.

“Automobil je ležao na vozačevom boku. Kad sam uspio doći do njega, derao sam se ‘ima li koga’. Prednje staklo mu je bilo smrskano, a ostala zaleđena i nisam uopće mogao vidjeti ima li koga unutra”, rekao je.

Foto: DVD Sveti Ivan Zelina

Čuo je jauke

Dodao je kako je iz auta uspio čuti jauke te da vozač nije bio pri sebi, ali je nekako uspio javiti da je tu. Matković je nazvao 112.

“Bilo je oko 4.20 sati. Kraj mene je prošlo barem 15 automobila s ljudima i nitko od njih nije stao, ma barem da pita, treba li ikakva pomoć”, pojasnio je iskreno Matković.

Ubrzo nakon poziva stigla je ekipa Hitne pomoći, a odmah nakon brojne vatrogasne snage DVD-a Sveti Ivan Zelina. Došlo je ukupno 10 vatrogasaca s navalnim kamionom, kombijem i automobilom.

“Čim smo došli do automobila u polju, morali smo ga stabilizirati da se ne bi prevrnuo. Maknuli smo prednje staklo da bi vidjeli vozača. Ostao je zarobljen nakon snažnog udarca ispod volana i armature automobila i ostao naslonjen na svoja vrata. Provjerili smo odmah i ostatak vozila jer nismo znali je li unutra bio sam”, rekao je zapovjednik DVD Sveti Ivan Zelina Kristijan Koščec.

Vatrogasci su morali i razrezati krov. Mladić je prevezen u KBC Zagreb, gdje su mu kako doznaje spomenuti portal, utvrdili samo lakše ozljede.

Mladić je navodno prije nesreće bio na jednom rođendanu. Ondje se navodno zadržao do 1 sat te je potom krenuo kući.

🔥🚒06/21 INTERVENCIJA 👩‍🚒🚨🔥

04:20 zaprimili smo poziv ŽVOC-a o spašavanju u prometu u Zagrebačkoj ulici, nasuprot Luk…

Objavljuje DVD Sv Ivan ZelinaPetak, 12. veljače 2021.

 

Komentari