OKRUTAN ZLOČIN! Mladić koji je izbo novog dečka bivšeg partnera i njegovo tijelo bacio u Savu dobio 12 godina zatvora

Photo: Borna Filic/PIXSELL/ Ilustracija

Zločin koji je prošlog proljeća šokirao cijeli Zagreb, ali i Hrvatsku, dobio je svoj epilog. 20-godišnji I.Š koji je 7. ožujka 2020. godine nožem ubio 21-godišnjeg Nikolu B., koji je bio novi dečko njegovog bivšeg partnera, ovoga petka je nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pored toga, I.Š. je određen i istražni zatvor te mora platiti polovicu svih troškova suđenja, točnije 43 tisuće kuna kao i troškove odvjetnika obitelji preminulog mladića.

Kao otegotne okolnosti počinitelju su uzete visoki stupanj kriminalne volje jer je pokušao prikriti zločin kao i niska pobuda. S druge strane, počinitelj je dosad bio neosuđivan, mlađe je dobi i smanjive ubrojivosti, što spada pod olakotne okolnosti.

Podsjetimo, 7. ožujka I.Š. je nazvao Nikolu B. da se nađu na savskom nasipu kod Prečkog. Počinitelj je inače iz Osijeka, a tog kobnog dana je prije susreta putovao iz Osijeka do Zagreba. Žrtvu je kratko poznavao, a povezivao ih je Dubrovčanin s kojim su obojica prijateljevali. Iako je Nikolu B. zvao da raščiste stvari, do toga nije došlo. Kada su se našli, spustili su se do rijeke Save gdje je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba.

Počinitelj je tada ubo nožem 21-godišnjaka i odgurnuo ga u Savu. Ubrzo nakon zločina, vratio se u Osijek, a majka žrtve je jutro nakon zvala policiju zbog nestanka sina.

Tijelo ubijenog Nikole policija je pronašla 28. ožujka u Strmcu Bukevskom. Ubrzo se i otkrilo da je I.Š. počinitelj.

“On je mene napao, ja sam se samo branio”, branio se tada kriminalistima.


Komentari