OKRŠAJ U DUGOM SELU: Muškarci se prvo potukli, a onda je jedan zaprijetio vatrenim oružjem

Flickr

Muškarca se sumnjiči i za nabavljanje eksplozivnih tvari.

Policija sumnjiči muškarca da je počinio kazneno djelo prijetnje i oštećenja tuđe imovine na štetu 59-godišnjaka, kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom na štetu 59-godišnjaka i 31-godišnjaka, kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i naposljetku kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dok 28-godišnjaka sumnjiče da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 36-godišnjak u nedjelju, 18. prosinca oko 1 sat u Hrebincu, Hrebinečka cesta došao u verbalni sukob s 59-godišnjakom. Nakon toga su dvojica muškaraca ušli u osobne automobile, a 36-godišnjak tada se svojim vozilom zaletio u ono u vlasništvu 59-godišnjaka.

Zaprijetio je i ubojstvom

Nakon što je nekoliko puta udario automobil 59-godišnjeg muškarca, tjelesno se sukobio i s 31-godišnjakom i 27-godišnjakom koji su mu nanjeni više udaraca. Nakon to 36-godišnjak ušao je u svoj automobil i zaprijetio da ide kući po pištolj kojim će ubiti 59-godišnjaka.

Ubrzo nakon toga bijesni 36-godišnjak ušao je u dvorište obiteljske kuće 59-godišnjaka i ponovo udario u stražnju stranu njegovog osobnog automobila, a zatim je s pištoljem u ruci izašao iz svog auta i uputio se prema ulaznim vratima, cijelo vrijeme prijeteći ubojstvom. Jedan hitac je i ispalio, srećom u Mercedes 59- godišnjaka, a ne u njega.

Pucanj je iz kuće namamio  31-godišnjaka i 27-godišnjaka koji su 36-godišnjaka ponovo izudarali, a kada je na mjesto događaja stigla policija osumnjičeni je pobjegao, ali ubzo je priveden.

Policijski službenici su uz nalog pretresli kuću 36-godišnjaka u kojoj su pronašli tehničku opremu za neovlašteni uzgoj i proizvodnju marihuane, a sumnja se da je 28-godišnjak sudjelovao u montiranju opreme i uzgoju marihuane čije su četiri stabljike također pronađene na adresi stanovanja 36-godišnjaka, piše zgprsten.


Komentari