OKRŠAJ NA ANTIFAŠISTIČKOM PROSVJEDU: ‘Promjenom vlasti-ustašija je digla glave’

Facebook

Prosvjed ispred crkve izazvao je žestok sukob ideolođki suprostavljenih strana.

Misa zadušnica za poglavnika NDH Antu Pavelića održavala se u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u 19 sati. Ispred crkve je eskalirao sukob između prosvjednika protiv te mise i organizatora, točnije simpatizera Ante Pavelića.

“Na nekoliko stotina metara odavde napala nas je grupa od 10-15 fašista i pokušala doći do slabijih diijelova naše povorke. Izmijenjene su šake i udarci. Gađali su nas metalnim kantama za smeće. Nisu očekivali organiziraniji otpor. Nakon razmjene udaraca povukli su se glavom bez obzira”, izjavio  je Marko Milošević iz Radničke fronte koja je jedna od organizatora prosvjeda, piše Večernji list.

Putem društvenih mreža oglasila se Radnička fronta: “Promjenom vlasti – ustašija je digla glave”

Na protestu 80-ak antifašista. Pred crkvom čeka 20-ak ustaša. Grupica fašista je još prije dolaska na mjesto pokušala napasti antifašističku kolonu kantama za smeće i palicama, ali su bez problema odbijeni i brzo su pobjegli. Policija je sa strane sve samo gledala. Izgleda da je i na fašiste i na “redarstvo” utjecala promjena vlasti – ustašija je digla glave.”, stoji na Facebooku ove političke stranke.

U vrijeme prosvjeda:

antt

“Elementi fašizma nisu nipošto nestali. Dapače moglo bi se reći da je 2015. pokazala da su samo još jači. Dolaskom nove vlade u nekim stvarima možemo biti sigurni da će se ovaj trend samo nastaviti”, zaključio je Milošević.


Komentari