OKOMILI SE NA STUDENTE: Policija uletjela u poznati klub i sve ih postrojila

Youtube

Najveći prekršaj napravila majka jednog od članova benda, nije imala osobnu kod sebe. 

Koncert grupe Svemir u KSET-u u petak je naprasno prekinut. Policija je zaposjela klub i ne obazirući na plan i program nastupa stopirala događaj. Da stvar bude još gora, Upravo klub studenata elektrotehnike u petak je dobio priznanje Hrvatske glazbene unije za poseban doprinos domaćoj sceni u 40 godina djelovanja.

“Jako sam tužna zbog načina kako je završila sinoćnja promocija. pripremali smo se, osmišljavali set listu, zvali goste. Očekivala sam da će biti super, a ne da će mi u pola svirke uletjeti HRPA policije, i to krim i interventne, sa sve onim kornjačama i tim pizdarijama, kao da smo otprilike teroristička jedinica, a ne bend”, govori pjevačica i osnivačica benda, Zvonka Obajdin

Dodala je i kako je policija sve poslagala uz zid, prepipala, a nisu im dali ni da odu to WC-a. Osim toga isprepadali su i prijatelje i roditelje članova benda, a Zvonka se zbog svega ispričala fanovima na svom Facebook profilu.

Koji je bio cilj akcije?

Ne zna se je li policija došla po dojavi ili ne, ali u KSET-u nisu imali što pronaći. Pušenje je zabranjeno, dilera i ovisnika sigurno nema jer tamo nikada ne zalaze, jedino što u KEST-u ljudi rade jest uživanje u glazbi i kulturi.

Pa što je onda iznjedrila ova kacija? Ništa. Najveći prekršaj napravila je majka jednog od članova benda koja kod sebe nije imala osobnu iskaznicu. Ipak, najveći pritisak vršen je na organizatora i grupu Svemir jer se sumnjalo da porezno zakidaju državu, nisu imali kako jer je koncert bio besplatan. Kad se sve zbroji, nitko nije uhićen, rezultata akcije nema, ali ona je obavljena i platili su je porezni obveznici.

Ipak, možda policijska akcija i nije bila u potpunosti promašena, ako im je cilj bio ušutkati umjetnike i njihove obožavatelje, jer to su uspjeli. Barem u petak navečer. Glazba je ugašena, a studenti postrojeni, ako je nekome u cilju bilo gušenje kulture, u tome je uspio.

Iako se ovo čini kao nebitan događaj, ovakve situacije vrlo brzo mogu eskalirati baš poput one u Samoboru 1995. godine kada su specijalci zgazili tinejdžere koji su došli na koncert, piše Ravno do dna.

 


Komentari