Oko 200 milijuna kuna iz tvrtki isplatili na privatne račune

Tri osobe stradale u eksploziji plinske boce (Foto: MUP)

Dvoje talijanskih i jednog državljanina Hrvatske i Švicarske policija je kazneno prijavila zbog sumnje da su novac s računa svojih tvrtaka isplaćivali na svoje privatne račune i tako počinili štetu od oko 200 milijuna kuna.

Riječ je o nastavku kriminalističkog istraživanja, nakon kojega se talijanski državljanin (55) sumnjiči za dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, jer je kao direktor i ovlaštena osoba dviju tvrtki sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji od studenoga 2016. do kraja kolovoza 2017. s računa tvrtki isplaćivao novac na svoj osobni račun.

Novac je isplaćivao i na račune drugih osoba, za osobne potrebe i druge svrhe koje nisu u vezi s obavljanjem djelatnosti njegove tvrtke, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Istovrsno kazneno djelo počinili su i vlasnici dviju drugih tvrtki iz iste županije, 45-godišnja talijanska državljanka te 60-godišnji državljanin Hrvatske i Švicarske.

Oni su tijekom 2017. i 2018. u više navrata protuzakonito sa žiro-računa svojih tvrtki prenosili novac na svoje osobne i račune drugih osoba.

Sveukupna počinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 200 milijuna kuna, a osumnjičenici su kazneno prijavljeni zbog zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.


Komentari