OGLASIO SE NAKON OBJAVE REZULTATA OBDUKCIJE: ‘Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odnio u grob’

Nenad periš (Foto: Tom Dubravec/CROPIX)

Javno tužiteljstvo u Beogradu u utorak je objavilo da su rezultati toksikoloških analiza u slučaju Mateja Periša pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Nakon te objave reagirao je njegov otac Nenad Periš.

“Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odnio u grob. Ne znam što se dogodilo u ‘Gotiku’, ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesretan slučaj. On je bio sportaš… Vjerujem tužiteljstvu i svima vam hvala”, rekao je Periš za Telegraf.

Podsjetimo, Više javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je u utorak da je utvrđeno da nema sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica izvršenja kaznenog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. prosinca 2021. godine, do pronalaska njegova tijela 18. svibnja u rijeci Dunav, kod Ade Huje.

“Tijelo je zatečeno u fazi odmaklih posmrtnih promjena. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava osoba koja su prije nestanka bile u njegovom društvu, uz izvršene provjere i nalaz obdukcije ne ukazuju da je njegova smrt povezana s bilo kojim vidom nasilja. Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatirano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova”, priopćilo je Više javno tužiteljstvo.

Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola.

“U uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine”, stoji u priopćenju Višeg javnog tužiteljstva.

Komentari