OGLASILA SE POLICIJA: Tijekom derbija Dinama i Hajduka priveli su 17 navijača, njih 11 danas izvode pred suca

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Na stadionu Maksimir u subotu je odigran derbi između Dinama i Hajduka. Zagrebačka policija je u suradnji s drugim policijskim upravama, organizirano provela prihvat 117 osobnih vozila te 14 kombi vozila s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak.

“U službene prostorije policije privedeno je ukupno 17 osoba, od kojih trojica domaćih i 14 gostujućih navijača. Dvojica domaćih navijača privedena su zbog pirotehnike, dok je jedan zbog odbijanja alkotesta. Iz redova gostujućih navijača privedeno je ukupno 14 osoba: četvorica zbog alkoholiziranosti, dvojica zbog posjedovanja droga, i osmorica zbog pirotehnike, među kojima i dvojica maloljetnika”, priopćila je policija.

Dodaju da će nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, njih 11 će tijekom nedjelje biti odvedeno na nadležni prekršajni sud (dvojica domaćih i devetero gostujućih navijača). U odnosu na četvoricu proveden je redovni postupak, dok za dvojicu nisu potvrđene sumnje u protupravno ponašanje.

“U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su svi rodovi policije – posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije, temeljne i prometne te kriminalističke policije, uz zračnu potporu službenog policijskog helikoptera. Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog stajališta protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti”, zaključuju iz policije.


Komentari