Oglasila se majka zlostavljanog dječačića: ‘Ja ništa ne znam, to nije moguće!

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Priča o dvoipolgodišnjem dječaku čiji je slučaj sablaznio javnost, dobiva nastavak. U Klaićevu bolnicu teško ozlijeđenog, dovela ga je u nedjelju susjeda, s prijelomnim kostima ruke, zlostavljanog, pothranjenog i prestrašenog.

“Kliničkim pregledom utvrđeno je da dijete ima novi, svježi prijelom desne nadlaktice, ali utvrđeni su i stariji prijelomi podlaktičnih kostiju. Dječak ima nagnječenje glave, modrice i pečataste ožiljke za koje smatramo da su nastali od gašenja opušaka na tijelu” izjavio je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb prof. dr. sc. Goran Roić. Dječačić je zadržan u bolnici na dodatnim pretragama, kako bi se isključile unutarnje ozljede organa.

O obitelji dječaka, koja živi u zagrebačkom kvartu Trešnjevka-jug, ne zna se puno. Roditelji su mu rastavljeni, a dječaka je čuvala 19-godišnja djevojka. Kako su otkrili iz 24 sata, policija je stupila u kontakt s majkom koja je, kako kaže, 19. lipnja otišla raditi na sezonu u Pulu, a dijete je ostavila poznanici. “Znam samo da je moj sin slomio ruku, to mi je javila dadilja koja ga je čuvala. Ja ne znam za te starije ozljede koje spominju liječnici. Ne mogu vjerovati što se sve piše, da su na njemu gasili čikove. To nije moguće”, rekla je majka.

Policija je otkrila i da je dječak živio u “šupi” od 10-ak kvadrata koja je prenamijenjena za stanovanje. U njoj je WC i tuš te mala soba s malenom kuhinjom. Nema prozora već samo ulazna vrata.

O cijelom slučaju oglasili su se i susjedi koji prepričavaju kako su majku često sretali po kvartovskim kafićima, ali i u društvu raznih muškaraca. Ipak nitko nije mogao ni pomisliti da bi se iza zatvorenih vrata, mogle događati takve zastrašujuće stvari. Iako susjedi tvrde da nikada nisu vidjeli da su socijalni radnici došli provjeriti stanje u toj obitelji, u Centru za socijalnu skrb kažu kako su se s majkom susretali prije, iako u zadnje vrijeme nije bilo nikakvih postupanja. Zbog svega će socijalna služba pokrenuti postupak, a odluka o oduzimanju djeteta majci, već je na sudu.


Komentari