ODVJETNIK ŽELJKA DOČLAČKOG: ‘Pročitao sam optužnicu. On ne može u zatvor, nemaju ni dokaze ni svjedoke’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

“Nemaju dokaza ni svjedoka protiv njega. Ne znam na temelju čega mu mogu odrediti istražni zatvor”, kazao je Veljko Miljević, odvjetnik Željka Dolačkog.

Voditelja službe organiziranog kriminala, Željka Dolačkog, doveli su u subotu kod suca istrage. Njegov odvjetnik Veljko Miljević kaže kako je sinoć satima čitao optužnicu protiv svog klijenta i napominje, “Nemaju dokaza ni svjedoka protiv njega. Ne znam na temelju čega mu mogu odrediti istražni zatvor”, prenosi 24sata.

Na stranicama USKOK-a u petak navečer objavljeno je kako je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv Željka Dolačkog, voditelja Službe organiziranog kriminaliteta, zbog osnovane sumnje na zloporabu položaja i ovlasti. Navodi se i kako će USKOK za Dolačkog tražiti određivanje istražnog zatvora.

Sumnja se da je Dolački, kao voditelj Službe organiziranog kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000,00 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana. Osnovano se sumnja da je, zbog prikrivanja krađe, 3. travnja 2016. inscenirao krađu u prostoriju PU zagrebačke u kojoj su novac i zlato trebali biti pohranjeni, stoji u priopćenju USKOK-a.

Dolački sve porekao

Njegov odvjetnik Veljko Miljević u petak je izjavio kako njegov klijent ima puno neprijatelja te da je Dolački sve porekao.

“Djelo koje mu se stavlja na teret je iz službenih odnosa, on je to djelo okolnosno porekao. Opisao je okolnosti koje prethode onome što mu se stavlja na teret, i koje su vezane uz kritični dan iz kojih iznosi konzistentnu obranu, koja predstavlja poricanje kaznenog djela”, kazao je Miljević.


Komentari