ODVJETNIK JE LJUT! Evo kada Horvatinčić mora u zatvor, žalba se već piše: ‘Sudac se stavlja u ulogu liječnika’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Teško je prebrojati koliko je točno puta Tomislav Horvatinčić zatražio odgodu izvršenja zatvorske kazne zbog izazivanja teške pomorske nesreće u kojoj je poginulo dvoje talijanskih turista. No, iako je već trebao biti u zatvoru, Horvatinčić još uvijek nije ugledao “rešetke”.

Posljednjeg je puta poduzetnik tražio šest mjeseci odgode kazne, no sud mu je odobrio pola traženog vremena.

Prema navodima posljednjega rješenja za odgodu izvršenja kazne, Horvatinčić se na izdržavanje kazne mora javiti u Remetinec 1. srpnja ove godine, pod prijetnjom prisilnoga sprovođenja.

Odvjetnik Velimir Došen već je najavio žalbu.

“Nedopustivo je da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika, s obzirom na to da su sve medicinske institucije rekle da je za Horvatinčićev oporavak potrebno najmanje šest mjeseci. Moglo se očekivati da će sudac odobriti šest mjeseci”, rekao je Došen, dodajući da za Horvatinčića “izgleda vrijede posebna pravila, a čovjek je teško bolestan i visoke je životne dobi”, prenosi Jutarnji.

Pojasnio je odvjetnik i kako se u njegovu slučaju “zdravstveno stanje uvijek morali dvaput dokazivati” te da je je podnesena i ustavna tužba.

Podsjećamo, suđenje Horvatinčiću je završeno u rujnu 2019. godine, nakon trećega ponovljenoga suđenja. Prva je odgoda “pala” 30. ožujka 2020., a nakon toga još je četiri puta izbjegnuo ćeliju.

Posljednji put to je zatražio 2. ožujka ove godine, nakon što je nekoliko dana ranije operiran u Beču.

Osuđen je na četiri godine i deset mjeseci zatvora.


Komentari