Agresivnom biciklistu Jasminu četiri godine zatvor zbog ubojstva umirovljenika: ‘Ne osporavate da ste nogom udarili gospodina’

Osuđeni Jasmin Stojaković, foto: Darko Tomas / CROPIX

U ponedjeljak je 42-godišnjaku iz Zagreba izrečena nepravomoćna kazna zatvora u trajanju od četiri godine zbog sukoba u kojem je smrtno stradao 66-godišnjak.

Riječ je o slučaju koji se dogodio prije devet mjeseci na zagrebačkim Krugama. Bilo je to u rujnu prošle godine, u jutarnjim satima kada je 66-godišnjak šetao psa, a onda je došlo do sukoba s umirovljenikom koji je vozio bicikl.

Osuđeni Jasmin Stojaković, foto: Darko Tomas / CROPIX

Njih su se dvojica verbalno sukobili jer je 42-godišnjak vozio bicikl po nogostupu na kojem se istovremeno kretao i 66-godišnjak. Nakon kraće svađe, osumnjičeni je udario 66-godišnjaka u glavu nakon čega je on pao i glavom udario u pločnik.

Osumnjičeni ga je još jednom udario nogom i pobjegao. Ozljeđeni je od udaraca zadobio teške tjelesne ozljede glave i tijela uslijed kojih je preminuo na mjestu događaja, zaključilo je tužiteljstvo.

Utvrđeno je da ste počinili kazneno djelo, a to proizlazi i iz vaše obrane. Ne osporavate činjenicu da ste nogom udarili oštećenog gospodina Željka P. u glavu i da je uslijed toga pao na tlo. Svjedokinja je opisala način vašeg kretanja, verbalnu prepirku i onda udarce nogom u glavu. Osporavali ste da on nije vas fizički napao, kao i činjenicu da ste ga udarili nogom i dok je ležao na podu. Udaljili ste se s mjesta događaja kad ste vidjeli da ne možete pružiti pomoć. Pokušali ste otkloniti odnosno umanjiti kaznenu odgovornost. A iz kombiniranog vještačenja psihologa i psihijatra proizlazi da je vaša ličnost takva da negira svijest i postojanje takvih momenata”, poručila je Stojakoviću sutkinja.

“Žao mi je zbog svega ovoga. I bio sam svjestan da će mi biti teško dokazati svoje radnje”, rekao je nakon objave presude 42-godišnjak.


Komentari