OD ŠPANSKOG DO DUBRAVE! Prijetilo se bombama, s vrata trgale ogrlice, napadale bakice i zaštitari

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL/ Ilustracija

Policija je u petak još jednom imala pune ruke posla, a cijelog su dana lovili kriminalce diljem cijelog grada, pa i u okolici jer nema gdje se nije kralo.

Nešto poslije devet u Dubravi u Srijemskoj ulici, ispred dvorišta kuće, dvojica su razbojnika napala i uz prijetnju eksplozivnom napravom opljačkala 62-godišnjaka i 37-godišnjaka. Ukrali su nakit i torbicu s dokumentima, a materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija još traga za njima.

Mirnije nije bilo niti u mjestu Okuje u Ulici Selci. Oko 11 sati dvojica nepoznatih počinitelja provalila su u kuću 74-godišnjakinje, ali ona ih je zatekla u krađi, pa su ju napali i pobjegli s nekoliko tisuća kuna.

Otprilike u isto vrijeme pljačka se dogodila na Trešnjevci na Horvaćanskoj cesti. Nepoznati je počinitelj došao do stana 91-godišnjaka i predstavio se kao zdravstveni djelatnik. Nakon što ga je naivni starac pustio u stan, ukrao mu je nekoliko tisuća kuna.

Kralo se i u Novom Zagrebu, i to posred ceste. Sve se odigralo u Balokovićevoj, gdje je nepoznati počinitelj s leđa prišao 63-godišnjakinji i s vrata joj istrgnuo tri lančića, nakon čega je pobjegao. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Između četvrtka i petka u Ulici Dobriše Cesarića u Španskom, nepoznati je počinitelj s parkirališta ukrao VW Golf zagrebačkih registracija u vlasništvu 37-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi oko 65.000 kuna.

Burno je bilo i u centru. Oko 17.15 sati u u Žerjavićevoj ulici dvojica su nepoznatih počinitelja počinila razbojničku krađu nad zaštitarom te ukrala alkoholna pića. Zaštitar je slijedio jednog od počinitelja i njegovo kretanje javio policiji, temeljem čega su neposredno nakon pljačke u Mihanovićevoj ulici policajci uhitili 40-godišnjaka koji se dovodi u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, javlja policija.


Komentari