OBJAVLJEN TOKSIKOLOŠKI NALAZ MATEJA PERIŠA: Otkriveno je da je u tijelu pronađen i kokain

Matej Periš, Dunav (Foto: Cropix/ Nestali.hr)

Više javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je u utorak da je utvrđeno da nema sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica izvršenja kaznenog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. prosinca 2021. godine, do pronalaska njegova tijela 18. svibnja u rijeci Dunav, kod Ade Huje.

“Tijelo je zatečeno u fazi odmaklih posmrtnih promjena. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava osoba koja su prije nestanka bile u njegovom društvu, uz izvršene provjere i nalaz obdukcije ne ukazuju da je njegova smrt povezana s bilo kojim vidom nasilja. Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatirano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova”, priopćilo je Više javno tužiteljstvo.

Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola.

“U uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine”, stoji u priopćenju Višeg javnog tužiteljstva, prenosi Kurir.

Komentari