‘O OVOM NIKOME NI RIJEČ’ Evo kako je žena sredila zagrebačkog policajca. Odmah je suspendiran, prijeti mu zatvor

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL, Ilustracija

Karijera u službi “sigurnosti i povjerenja” okončana je 50-godišnjem policajcu nakon što je jedne ljetne večeri odigrao poguban potez. Naime, u džep je spremio 500 kuna od vozačice koja je počinila prometni prekršaj, kako bi joj na licu mjesta “oprostio grijeh”.

No, zbog ove metode USKOK je podignuo optužnicu, a policajaca se tereti za zloporabu položaja te krivotvorenje službene isprave, za što je predviđena višegodišnja kazna zatvora. Također je odmah suspendiran.

Prema optužnici, prometni motociklist PU zagrebačke, tog je 15. lipnja 2019. zaustavio vozačicu koja je prošla na križanju kroz crveno na semaforu, prenosi Danica.

Prišao je potom policajac automobilu i objasnio ženi kako je ovaj prekršaj kažnjiv novčanom kaznom do 5000 kuna i mjerom oduzimanja vozačke dozvole. A onda je uslijedila neodoljiva ponuda, kaznu može smanjiti ako odmah plati 500 kuna.

“Kada mu je vozačica predala traženi iznos, upozorio ju je da o tome nikome ništa ne govori, nakon čega se udaljio te joj nije dao na potpis primjerak naloga o kazni ili utvrđenom prekršaju”, navodi se u optužnici.

No, žena nije bila impresionirana doživljenim pa je otišla do policijske postaje i o svemu porazgovarala s njegovim kolegama. Nakon što je pokrenuta interna istraga, službenik u nevolji brže je bolje krivotvorio dokumentaciju kako bi prikrio mito.

“Tako je u radni nalog upisao da je od vozačice naplatio novčanu kaznu zbog blažeg prometnog prekršaja koji vozačica nije počinila te je naznačio drugo vrijeme počinjenja prekršaja.

Okrivljenik je naknadno ispunio i potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni na mjestu prekršaja, pri čemu je u rubrici „potvrdu primio“ vozačicu vlastoručno potpisao imitirajući njezin potpis.

Tako sačinjenu neistinitu dokumentaciju razdužio je po završetku smjene u I. Postaji prometne policije Zagreb, dok je novac u iznosu od 500 kuna razdužio tek 15. srpnja iste godine”, navodi se u uskočkoj optužnici.


Komentari