Novinar pomagao migrantima prijeći hrvatsku granicu, uhićen je

Foto: Ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policija je u petak u ilegalnom ulasku iz BiH u Hrvatsku zatekla kod Cetingrada osam stranaca, među kojima i njemačkog novinara (44) kojemu se u subotu sudilo za ilegalan ulazak i za krijumčarenje ljudima, ali ga je sud kaznio samo za ilegalan ulazak u RH, priopćila je PU karlovačka.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu presudio mu je 3600 kuna kazne za ilegalan ulazak, ali nije uvažio drugi dio optužnog prijedloga policije kojim ga se teretilo za pomaganje migrantima u nezakonitom prelasku granice. Zbog oslobađajućeg dijela odluke suda Postaja granične policije Cetingrad će se u zakonskom roku žaliti, najavljeno je.

Pomagao ljudima u ilegalnom prelasku granice

U policijskom priopćenju stoji da se kriminalističkim istraživanjem utvrdilo da je njemački državljanin pomagao ostalim strancima u nezakonitom prelasku, čime je kršio Zakon o strancima, Zakon o nadzoru državne granice i Zakonik o schengenskim granicama, piše Index.

Policija je 44-godišnjeg njemačkog državljanina jučer u 11:15 zatekla u Cetingradu u grupi s još sedam stranih državljana, četiri punoljetne i tri maloljetne osobe. Ne navodi se iz kojih je zemalja sedmero ilegalnih migranata, već samo da su svi rekli da namjeravaju Republici Hrvatskoj dati zahtjev za međunarodnu zaštitu.

Komentari